Ik wil graag telefonisch contact opnemen met de coöperatie, met wie kan dat?
Neem contact op met Johan van Dalen, 06-44097828, van maandag t/m vrijdag van 18:00 uur tot 21:00 uur
Plaatsen jullie de windmolens zelf?

Nee, wij plaatsen niets zelf en zijn ook niet verantwoordelijk voor de plannen. Wij kijken slechts naar de mogelijkheid om als omwonenden zoveel mogelijk profijt van deze molens te hebben. De provincie stimuleert de initiatiefnemers om de bewoners van het gebied van de opbrengst van de molens te laten meeprofiteren.

Wat is de standaard compensatieregeling voor omwonenden van een windmolenpark?

De provincie heeft met de initiatiefnemers afgesproken dat per opgestelde hoeveelheid vermogen (MW) een bedrag van €1050 per MW aan de omgeving beschikbaar moet komen. Het is de bedoeling dat dit geld als compensatie via de coöperatie aan de omwonenden beschikbaar komt. De vorm waarin en en de bedragen per omwonende zijn nog op dit moment nog niet bekend.

Kost het omwonenden geld om lid te zijn van de coöperatie?

Nee, in geen geval kost het de omwonenden geld. We zijn een Coöperatie U.A, deze letters staan voor Uitgesloten van Aansprakelijkheid. Als leden van de coöperatie dragen we nooit bij in een tekort van de coöperatie.

Hoe zit het met het extra inkomen voor leden? Is dat belast?

Momenteel zijn wij als bestuur nog aan het onderzoeken of de compensatiegelden als schadevergoeding kan worden aangemerkt. Als dat mogelijk is dan vallen de inkomsten van de molens buiten het belastbare inkomen. Voor vragen over uw eigen situatie kunt u het beste contact opnemen met uw eigen belastingkantoor, accountant of boekhouder.

Komt er een uitkoopregeling?

Hier hebben wij helaas geen informatie over. De coöperatie richt zich op de inwoners en heeft verder geen inzicht in de plannen voor een uitkoopregeling van de Provincie of de Gemeente.

Mijn vraag staat er niet bij!

Stuur dan een berichtje via de website, we proberen alle vragen zo snel mogelijk en zo goed mogelijk te beantwoorden.